Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı" tanıtım toplantısında kabinesinin eylem planını açıkladı.
• Madde Madde 100 Günlük Eylem Planı
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 3 Ağustos 2018 günü açıkladığı “100 Günlük Eylem Planı” ile gelecek yol haritasının adeta koordinatlarını belirlemişti. Eylem planında; savunmadan AR- GE’ye, emekliden gençliğe pek çok önemli sektöre ve kesime yönelik politika tedbirlerine yer verilmişti. Cumhurbaşkanımız tarafından bugün açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde ise, yapılan çalışmalara ilişkin özet raporlar açıklandı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı ikinci eylem planında, ekonomi alanında Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alan ihracatın, Ticaret Bakanlığı çalışmalarının temelini oluşturduğunu belirtti. Başta döviz girdisi olmak üzere; istihdam, üretim, yatırım ve dolayısıyla ülkenin refahı için vazgeçilmez öneme sahip olan ihracat konusunda ise, yerel para kullanımı ve barter ile ticaretin altı çizildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel para kullanımının artırılması için 12 ülke nezdinde girişimde bulunulduğunu; hava, deniz ve demir yolu ile beyanname zorunluluğunu kaldırdığını belirtti.
Ülkemiz için çok ciddi çalışmalara yer verilen İkinci 100 Günlük Eylem Planı’nın ilk çalışmasında, uluslararası barter sisteminin bir an önce devreye girmesinin büyük bir avantaj sağlayacağı üzerinde duran İnvest Barter Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Per, krizlerin küresel çapta yaşandığını, firmaların borç yükü altında ezildiğini, finansa ulaşmalarının zorluğunu belirterek barter sisteminin alternatif çözüm olduğunu ifade etti. Firmaların ürün ve hizmetleriyle ihtiyaçlarını karşılaması ile atıl üretim gücü ekonomiye kazandırılacaktır. İnvest Barter Yurtiçi ve yurtdışı barter işlemlerinin artırılabilmesi için tanıtım ve eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.